Transportbedrijf Van Dijk B.V.

NIEUWS UIT Ruinerwold OVER DE AGRARISCHE SECTOR

Lees hier het laatste nieuws over alles wat er gebeurt in de agrarische sector en op het gebied van transport en bulkvervoer.

Vrachtwagen transport

SAMENWERKING IN VERVOER VAN VEEVOEDER – 3 JUNI 2014

Ecotrans B.V. Vorden, Transportbedrijf Van Dijk B.V. Ruinerwold, Fiks transporten B.V. Ruinerwold en VOF Gebr. Groen Steenwijk werken per 1 juni 2014, onder volledige zelfstandigheid, samen in het transport van veevoeders. 


De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door vele veranderingen in de markt van veevoeders en veevoederstransport. Door fusies ontstaan er steeds grotere veevoederproducenten. Deze grote bedrijven hebben behoefte aan grote logistieke dienstverleners met een groot netwerk, met innovatiekracht en voldoende flexibiliteit.

Fiks, van Dijk en gebr. Groen zijn voor Agrifirm actief in het noorden van Nederland en beseften tijdig dat de markt veranderde en dat er iets moest gebeuren. Alle drie vervoerders rijden voor Agrifirm en beschikken over een dedicated wagenpark voor het vervoer van veevoeders. Daarnaast hebben zij een aantal neutrale Sluiskippers en Walking Floor opleggers en zijn ze actief in het vervoer van zakgoed en in groupage.

Ecotrans B.V. is als specialist in het vervoer van bulkveevoeders sterk vertegenwoordigd in het midden en zuiden van Nederland. Al enige tijd is Ecotrans op zoek naar een samenwerking of overname in het noorden van het land om zo een landelijke dekking te krijgen en het netwerk te vergroten. Ecotrans wil voor de grotere mengvoerbedrijven een specialistische gesprekspartner zijn en de voordelen kunnen bieden van een grote logistieke dienstverlener, maar ze wil ook voor de regionale mengvoederfabrikant een partner zijn.

Na meerdere gesprekken in het afgelopen half jaar is duidelijk geworden dat de partijen elkaar goed aanvullen en dat er een gelijke bedrijfscultuur in de bedrijven heerst. De samenwerking tussen deze partijen is dan ook een logisch gevolg. Sinds 1 juni 2014 brengen Gebr. Groen, van Dijk en Fiks, het veevoeder transport onder bij Ecotrans. Ecotrans verzorgt alle communicatie, de planning en facturatie van de transporten en de geleverde capaciteit. Fiks, van Dijk en Groen blijven hun overige transporten, waaronder zakgoedtransport en groupage, in eigen beheer uitvoeren.

Vanuit Vorden wordt er een wagenpark aangestuurd van ruim 85 bulk veevoercombinaties waarvan 70% dedicated en 30% neutraal. Naast compartimenten tankopleggers is er ook beschikking over Walking Floor opleggers en Sluiskippers met meerdere compartimenten. Partijen zijn erg enthousiast en zien de samenwerking als een positieve ontwikkeling. In de toekomst zien ze nog veel mogelijkheden om de samenwerking verder uit te breiden.

Door deze unieke samenwerking spelen de vier bedrijven in op de marktveranderingen. Er ontstaat een grote logistieke dienstverlener met landelijke dekking en een groot netwerk die dicht bij de klanten staat. 'Wij zijn bijzonder enthousiast over deze samenwerking en klaar voor de toekomst', laten Arjan Groen, Martin van Dijk, Louis Fiks en Roel den Hollander weten.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van transport in de agrarische sector? Volg dan onze berichtgeving via de website.

Transportbedrijf Van Dijk B.V.
Wolddijk 29 
7961 NA Ruinerwold (Drenthe)

   0522 - 48 12 19

  Martin van Dijk 06-11511964

  info@transportbedrijfvandijk.nl

KvK: 04010836

     Openingstijden 24/7 in de week

  • 24/7 bereikbaar
  • gecertificeerde chauffeurs
  • transport voor binnen- en buitenland

Transportbedrijf Van Dijk B.V. uit Drenthe is GMP-gecertificeerd.