Transportbedrijf Van Dijk B.V.

DRIE GENERATIES FAMILIEBEDRIJF IN Ruinerwold

Voor de oprichting van ons bedrijf moeten we ver terug in de tijd, naar het jaar 1926. Willem van Dijk - de eerste generatie - richtte in dat jaar het transportbedrijf op en begon met vervoer voor de Landbouwbank. Met nieuw aangeschafte wagens vervoerde hij daarna al vrij snel vee naar de markten in Meppel, Hoogeveen, Steenwijk en Zwolle.

VAN EENMANSBEDRIJF NAAR BV

Tussen 1940 en 1945 werden de aangeschafte wagens vanwege de oorlog in beslag genomen en noodgedwongen kwamen paard en wagen weer terug. Na de bevrijding werd de zaak heropgebouwd. Eerst werd een legertruck aangeschaft en enkele jaren later kwamen er door de uitbreiding van het wagenpark nieuwe en grotere wagens bij.

Zonen en schoonzoon

In 1972 werd Willem bijgestaan door zonen Henk en Tieme en ook schoonzoon Hilbertus werd opgenomen in de zaak: ‘fa. W. van Dijk & zonen’ was hiermee een feit. Het bedrijf ging zich hiermee ook meer richten op bulkvervoer. Behalve voor Agrifirm werd er ook voor de Grasdrogerij containervervoer en bulkvervoer gereden. In 1984 deed de derde generatie zijn intrede en kwam Wim bij het bedrijf. In 1999 voegde ook broer Martin zich bij het transportbedrijf. 

Vandaag de dag

In 2008 veranderde het bedrijf zijn naam naar ‘Transportbedrijf Van Dijk B.V.’. Het bedrijf, gevestigd in Ruinerwold, heeft sindsdien zijn afzetgebied uitgebreid en voert diverse transportopdrachten vanuit de agrarische sector uit in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf en hoe wij opereren? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact met Van Dijk B.V.

Transportbedrijf Van Dijk B.V.
Wolddijk 29 
7961 NA Ruinerwold (Drenthe)

   0522 - 48 12 19

  Martin van Dijk 06-11511964

  info@transportbedrijfvandijk.nl

KvK: 04010836

     Openingstijden 24/7 in de week

  • 24/7 bereikbaar
  • gecertificeerde chauffeurs
  • transport voor binnen- en buitenland

Transportbedrijf Van Dijk B.V. uit Drenthe is GMP-gecertificeerd.