De geschiedenis van ons transportbedrijf uit Ruinerwold

Voor de oprichting van ons bedrijf moeten we ver terug in de tijd, naar het jaar 1926. Willem van Dijk - de 1e generatie - richtte in dat jaar het transportbedrijf op en begon met vervoer voor de Landbouwbank. Met nieuw aangeschafte wagens vervoerde hij daarna al vrij snel vee naar de markten in Meppel, Hoogeveen, Steenwijk en Zwolle. 

W. van Dijk verandert in Transportbedrijf Van Dijk B.V.

Tussen 1940 en 1945 werden de aangeschafte wagens vanwege de oorlog in beslag genomen en noodgedwongen kwamen paard en wagen weer terug. Na de bevrijding werd de zaak heropgebouwd. Eerst werd een legertruck aangeschaft en enkele jaren later kwamen daar door de uitbreiding van het wagenpark nieuwe en grotere wagens bij.

Een echt familiebedrijf
In 1972 werd Willem bijgestaan door zonen Henk en Tieme en ook schoonzoon Hilbertus werd opgenomen in de zaak: ‘fa. W. van Dijk & zonen’ was hiermee een feit. Het bedrijf ging zich hiermee ook meer richten op bulkvervoer. Behalve voor Agrifirm werd er ook voor de Grasdrogerij containervervoer en bulkvervoer gereden.

In 1984 deed de 3e generatie zijn intrede en kwam Wim bij het bedrijf. In 1999 voegde ook broer Martin zich bij het transportbedrijf. 

Vandaag de dag
In 2008 veranderde het bedrijf haar naam naar ‘Transportbedrijf Van Dijk B.V.’. Het bedrijf, gevestigd in Ruinerwold, heeft sindsdien haar afzetgebied uitgebreid. We voeren diverse transportopdrachten vanuit de agrarische sector uit in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Contact met Transportbedrijf Van Dijk B.V.

W. van Dijk Ruinerwold verandert in Transportbedrijf Van Dijk B.V.